BRITT LYCKMAN

1916 - 2012En länk har brustit
Så här go, precis så här kommer jag att minnas moster Britt!
Satt hon inte och vilade sina trötta onda ben så stod hon med rumpan upp i landen eller så knallade hon på vägen hem till eller ifrån någon av oss....för hon hade ju inte låst, bäst att gå hem.

Britt kom till torpet Spikhammar på Torö 1922 tilssammans med sin mor Emma Lindberg, morfar Johan Lindberg och sin lillasyster Sonja Lindberg. En kort tid senare kom man till gården Trevik.


Sent på kvällen den 17 februari somnade Britt stilla in, fyra dagar före 96-årsdagen.

Jag är så  ledsen. Britt var min länk till DÅ! Det var hon som kunde berätta sedan mammas minne svikit. Det var Britt som ......nästan lite som en extramamma. Vi har vant oss i två somrar att inte ha Britt på Torö, sedan hon flyttade till Tallåsen. Men hennes hus är fortfarande "moster Britts hus", familjen Silver må förlåta.  Vägkorsningen när vi ska möta Tommy och Ann är "utanför moster Britt".

Från min tidiga barndom minns jag  de märkvärdiga resorna in till Stockholm. Vi åkte tåg, mamma, Monica och jag. Södra stationsområdet såg mycket annorlunda ut då än nu. Därifrån traskade vi till familjen Lyckmans våning vid Mosebacke.

Britt lämnar efter sig barn, barnbarn och barnbarnsbarn samt många släktningar och vänner. Många, fina, alllvarsamma  och roliga är de minnen som Britt lämnar efter sig. Jag är så tacksam över att få haft Britt så nära!

Gunilla
18 mars 2012